pühapäev, 27. september 2009

Suussulav õunakook


Ettevalmistusaeg: 25min
Küpsetusaeg: 25-30min

7-8 inimesele

1pk Juubeli tordipulbrit
180g TERE võid
2-3 suuremat õuna
400g TERE hapukoort
3 muna
100g suhkrut
2tl vanillisuhkrut
kaneeli

Valmistamine: Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks ning suru ümmarguse koogivormi põhja ning servadele. Koori ning viiluta õunad, aseta õunaviilud taignale, puista peale kaneeli.
Katte valmistamiseks sega omavahel munad, hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur ning kalla segu õuntele. Küpseta kooki 200 ºC juures 25-30min.

Vihje: Kevadel võib õunte asemel kasutada rabarbereid, saab väga maitsva rabarberikoogi.

2 kommentaari:

LilNässu ütles ...

Julmalt hea kook !!!
Olen seda mitu korda teinud.
Lisasin lisaks õuntele apelsiini tükke ja -mahla.
Lisanditega on ka väga hea.
Ema ja isa olid väga õnnelikud, kui tegin selle koogi neile pulma-aastapäevaks. Väike tagasihoidlik üllatus aga kõigile meeldis.

Soovitan kõigile soojalt !

Dinnu ütles ...

Mul millegi pärast ei tardu keskmine osa vaid.jääb vedelaks :( kolmas kord juba